Thứ Hai, 13 tháng 7, 2015

ĐỀ SỐ 1 - ĐỀ THI HSG TIẾNG ANH LỚP 7

TRÍCH TUYỂN TẬP 100 ĐỀ THI HSG TIẾNG ANH LỚP 7

ĐỀ SỐ 1 - ĐỀ THI HSG TIẾNG ANH LỚP 7

ĐỀ SỐ 1



ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG
Năm học: 2008 – 2009
Môn thi: TIẾNG ANH LỚP 7
Thời gian: 120 phút

 Điểm bài thi
Bằng số:


Bằng chữ:
Giám khảo 1
(ký,ghi rõ họ tên)
Giám khảo 2 (ký,ghi rõ họ tên)
Số phách




*) Lưu ý: - Đề thi này gồm 04 trang
              - Học sinh làm bài vào đề thi, không được sử dụng tài liệu, kể cả từ điển


I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với các các từ còn lại trong câu: (5đ)
1. A. review                B. sew                         C. renew                      D. few
2. A.prove                               B. remove                    C. improve                  D. stove
3. A. hurry                              B. durian                     C. during                     D. duty
4. A. daily                               B. maize                      C. dairy                       D. laid
5. A. character                        B. chemistry    C. scholar                    D. chapter
II/  Chọn từ có vị trí trọng âm khác với các từ còn lại: (5đ)
1. A. concert               B. teenager                  C. comfortable            D. cartoon
2. A. satellite               B. contestant   C. similar                     D. interview
3. A. banana                B. document   C. lifestyle                   D. product
4. A. restaurant                       B. arrival                     C. neighbor                 D. general
5. A. altogether                       B. decorate                  C. delicious                 D. grandmother
III/ Chọn từ, cụm từ phù hợp hoàn thành các câu sau: (10đ)
1. My  parents _______ me to see Ho Chi Minh’s Mausoleum last summer.
A. led              B. took                        C. brought                               D. directed
2. I’m sure they were _____ lies.
A. telling                     B. making                    C. doing                                  D. saying
3. I’d like to mail this letter _______ my friend in the USA.
A. for              B. with                        C. to                                        D. up to
4. I am _______ that you and your family are well.
A. pleasant                  B. pleasing                  C. pleased                               D. with pleasure
5. – What is the tall building over there?  - __________ .
A. Yes, it is tall                                               B. No, it is not tall                                                      C. Yes, it is the new library                        D. It’s a new library
6. We _________  to our new house on January 1st.
A. transferred B. got              C. removed                             D. moved
7. I know how to take care _______ myself.
A. for              B. of                            C. about                                  D. with
8. Fluoride toothpaste helps _________ tooth decay
A. prevent                   B. for preventing         C. preventing              D. with preventing
9. Wear your hat. It will _______ your head.
A. protect                    B. defend                    C. secure                                 D. guarantee.
10. She added a little salt to the soup so it tasted _______
A. deliciously B. well                         C. good                                   D. tastefully
IV/  Điền vào chỗ trống một giới từ phù hợp: (10d)
1. In a game of singles, two players play _______ each other.
2. I’m not very fond ________ detective stories.
3. Margarine is different _______ butter.
4. His parents are very strict ______ him.
5. Many people take part _______ jogging every morning.
6. We’d like a walk instead _______ riding a bike.
7. Ba is very good _______ fixing things.
8. They study and listen to music ______ the same time.
9. _____ literature, we learn about books and write essays.
10. Will you be home _______ dinner tonight?


V/ Mỗi câu sau có 01 lỗi sai. Gạch chân và sửa sang phần ghi số: (10đ)
1. Lan plays the violon in the school’s orchestra.                               ____________
2. The magazines on this rack is in English.                                       ____________
3. After the first two lessons we have a twenty- minutes break.         ____________
4. After our vacation in Ha Long Bay we returned to home by bus.   ____________
5. We are happy hearing  that you’ve passed the final exams.           ____________
6. How many times in a day do you brush your teeth?                       ____________
7. The dirt on vegetables can cause you sick.                                     ____________
8. She bought some souvernirs from the shop and so was I.               ____________
9. Scientists say that the life started in the ocean.                               ____________
10. Indonesia is one of the strongest country in badminton.              ____________

VI/ Dùng đúng dạng của từ cho trong ngoặc để hoàn thành các câu sau (10đ)
1. Minh plays volleyball very __________ .                          (skill)
2. Last year Mr. Nam drove more ____________ than he does this year.     
                                                                                           (dangerous)
3. There are many badminton ____________ nowadays. (compete)
4. I’d like a nice ________ orange.                                      (juice)
5. It’s very ___________ of you to give me a lift.              (help)
6. There was a wide ___________ of vegetables on display   (select)
7.Look at the ______________ ! what are the about.              (advertise)
8. People say that “ ____________ is better than cure”           (prevent)
9. The nurse needs to know Hoa’s __________ .                     (high)
10. Mr. Pike didn’t go to work yesterday because of his _________ .  (sick)

VII/ Đọc và chọn từ, cụm từ cho trước để hoàn thành đoạn văn sau: (10đ)
     Last Monday William Murphy (1) ______ a walet on a lonely street in Montreal. He picked up the wallet and (2) ______ a ticket inside. He noticed the number on the ticket and immediately realized that (3) _____ was the winning ticket in a big competition. The price (4) _____ eight million dollas!
         Murphy (5) _____ the huge prize, however, he (6) _____ the ticket back to (7) _____ owner, Laviqeur. Yesterday Leviqeur got the prize and at once (8) _____ Murphy a million dollas as a reward.
       “I have never won a competition before”, he told the reporter. “Now I (9) ____ rich and I want  (10) ______ honesty.
1.         A. see              B. sees             C. saw                         D. is seeing
2.         A. find                        B. found                      C. finds                       D. founded
3.         A. it                             B. he                            C. she              D. one
4.         A. is                             B.are                            C. were                        D.was
5.         A. didn’t collect          B. not collect   C. no collect    D. wasn’t collect
6.         A. take                        B. takes                       C. taking                     D. took
7.         A. his               B. their                        C. its                            D. it’s
8.         A. give                        B. gave                        C. giving                     D. gives
9.         A. becomes                 B. become                   C. is becoming            D. became
10.       A. reward                    B. to reward                C. rewarding   D. for rewarding.

VIII/ Đọc bài, đièn một từ phù hợp vào chỗ trống: (10 đ)
 cause      pulled              treat            decay             sugar                wear             eat teeth           middle -  age                   thought
       Many people nowadays have to (1) ___________ false teeth when they are (2) _____________ . The reason is that tooth (3) __________ increases a lot. The amount of (4) ____________ on our food also insreases. Doctors and dentists now know that sugar is the chief (5) ______________ of tooth decay. Eskimos’ (6) ___________ , for example, started to decay when they began to (7) ________ sweeter food.
        Long ago doctors didn’t not like to (8) _________ people’s teeth. Barbers and blacksmiths looked after people’s teeth and (9) __________ them out when they decayed. Some people (10) __________ toothache was a punishment from the Gods.

IX/ Viết lại những câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi; (10 đ)
1. What is Mai’s weight?
->  How ………………………………….?
2. Why isn’t this TV working now?
-> What’s …………………………………..?
3. Trung didn’t go to school last Saturday.
-> Trung was …………………………………
4. Christiano Ronaldo is a very good soccer player.
->  Christiano Ronaldo plays ……………………………….
5. My brother runs faster than me
-> I ………………………………………….
X/ Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh: (10đ)
1. Ba / go / doctor / yesterday/ because / he / awful / stomachache.
…………………………………………………………………………………….
2. I / not like / eggs / and / my brother / either.
…………………………………………………………………………………….
3. “ Balanced diet” / mean / you / eat / variety / foods / without / eat / much / anything.
………………………………………………………………………………………
4. Millions / people / catch / common cold / year.
……………………………………………………………………………………
5. Recess / yesterday / Trang / drink / some water/ and / talk / friends.
…………………………………………………………………………………….

XI/ Đặt câu hỏi cho phần gạch chân ở mỗi câu sau: (10 đ)
1. I had lunch with my friend yesterday.
…………………………………………………………………….
2. Nam visits his grandmother twice a week.
…………………………………………………………………….
3. Mrs.Lan’s children are watching TV in the living room.
……………………………………………………………………..
4. Lien didn’t go to school last Monday because she was tired.
……………………………………………………………………
5. We were at home last night.

……                                     


HƯỚNG DẪN CHẤM VÀ ĐÁP ÁN


Môn thi: TIẾNG  ANH – Lớp 7
Tổng điểm :100

I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
1 – B
2 – D
3 – A
4 – C
5 – D

II/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
1 – D
2 – B
3 – A
4 – B
5 – C

III/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
 1- B
2 – A
3 – C
4 – C
5 – D
 6 – D
7 – B
8 – A
9 – A
10 – C

IV/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
1. against
2. of
3. from
4. with
5. in
6. of
7. at
8. at
9. In
10. for

V/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
1. school
2. are
3. minute
4. not “to”
5. to hear
6. not “in”
7. make
8. did
9. not “the”
10. countries

VI/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
1. skillfully       2. dangerously        3. competitions     4. juicy      5. helpful
6. selection       7. advertisement     8. prevention         9. height    10. sickness

VII/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
1. B - saw      2. B – found      3. A – it          4. D – was             5. A – didn’t collect
6. D – took    7. C – its           8. B – gave      5. A – becomes    10. B – to reward

VIII/
1. wear      2. middle – age       3. decay        4. sugar        5. cause
6. teeth     7. eat                       8. treat          9. pulled        10. thought

IX/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.
1. How heavy is Mai? / How much does Mai weigh?
2. What is the matter/ wrong with this TV?
3. Trung was absent from school last Saturday.
4. Christiano Ronaldo plays soccer very well.
5. I run more slowly than my brother (does). /  I don’t run as fast as my brother (does)
X/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.
1. Ba went to the doctor yesterday because he had an awful stomachache.
2. I don’t like eggs and my brother doesn’t, either.
3. “Balanced diet” means you eat a variety of foods without eating much of anything.
4. Millions of people catch the common cold every year.
5. At recess yesterday Trang drank some water and talked with/ to her friends.

XI/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.
1. Who did you have lunch with yesterday?
2. How often does Nam visit his grandparents?
3. What are Mrs.Lan’s children doing in the living room?

4. Why didn’t Lien go to school last Monday?

Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét